CONSELLS D’ALIMENTACIÓ SALUDABLE PER A NENS DE FUTBOL BASE - BCN DRAGONS F.C NUEVO

Vaya al Contenido

Menu Principal:

CONSELLS D’ALIMENTACIÓ SALUDABLE PER A NENS DE FUTBOL BASE

NOTICIAS

L’FCF ofereix recomanacions nutricionals dirigides als més joves, per mantenir el pes i el sistema immunitari a ratlla durant l’aturada La Federació Catalana de Futbol, seguint amb l’aposta d’oferir informació de servei als seus federats i federades, posa a disposició de les famílies del futbol i futbol sala català una guia amb consells pràctics d’alimentació saludable per a nens i nenes de categories de base. Gràcies a l’assessorament de la doctora en nutrició, farmacèutica i dietista-nutricionista Laura Arranz, l’FCF facilita una pauta dirigida als més petits de la casa, per portar una dieta sana i equilibrada amb l’objectiu de mantenir el pes corporal i el sistema immunitari a ratlla durant l’aturada de la competició.de la lliga, gràcies a l’assessorament de la doctora Laura Arranz.“Ara és moment de cuidar-se”, afirma Arranz, en un període d’estada a casa on inevitablement “es fa menys activitat física” i en el qual “és molt important regular la ingesta calòrica”. Tant és així, que l’especialista llença una bateria de propostes no només per assegurar l’alimentació adequada dels jugadors i jugadores en etapa de creixement, sinó també per fer-los partícips de l’elaboració dels plats, com a activitat lúdica i educativa. Repassem-les tot seguit:

Mantenir horaris fixes de tots els àpats del dia, ajustant l’esmorzar després d’aixecar-se; un reforç a mig matí si els nens han matinat; el dinar entre les 13.00 hores i les 14.00 hores; el berenar no més enllà de les 17.00 hores; i el sopar entre les 20.30 hores i les 21.00 hores.
Evitar que piquin entre hores o que mengin de forma descontrolada a causa de l’avorriment o en moments de veure la televisió, per evitar la ingesta excessiva de calories.
Incloure en la dieta tots els grups d’aliments, sense oblidar la fruita, les verdures, els llegums, els fruits secs o les llavors. Cal deixar només per dies puntuals les llaminadures, la brioixeria, les galetes de xocolata o els snacks salats, i no compensar les estones d’avorriment o neguit amb aliments poc saludables. Tingueu-ho en compte:Varietat en els esmorzars. Més enllà de la llet amb galetes, introduir creps o pancakes combinats amb fruita; torrades amb alvocat i pernil; coca de iogurt casolana; begudes vegetals; o formatge fresc.
Procurar hidrats de carboni en el dinar, i proteïna i vegetals a sopar. Què vol dir això? Que si al migdia els nens mengen pasta o arròs, al vespre millor carn blanca o peix amb verduretes o ou. Hi ha moltes maneres de cuinar les verdures, per exemple, saltejades amb encenalls de pernil o amb ou dur ratllat a sobre.
Apostar per berenar saludables i creatius! Broquetes de fruites banyades amb mel o crema d’ametlles; iogurt amb maduixes i llavors de xia; mató amb mel i nous; crep de plàtan i crema de cacahuet, etc.
En sopars especials, a més de pizza, hi ha altres opcions: humus amb dips de pastanaga; guacamole; o amanides amb tomàquets cherry.
Hidratació amb aigua, descartant begudes ensucrades o refrescs, encara que siguin light, ja que treuen la gana pels àpats principals. L’aigua es pot aromatitzar amb menta, llimona, anissos, gingebre, etc.
I sobretot, fem que participin activament en l’elaboració d’algun dels àpats, ara que tenen temps! Per exemple, en els berenars. És una activitat que els distraurà i ajudarà per tal que mengin més conscientment! com més sucre, més hiperactivitat!

 
club con el certificado de homologacion curso 20/21
Regreso al contenido | Regreso al menu principal